شرکت عالیفرد (سهامی خاص) نام یک شرکت تولید کنندهٔ محصولات غذایی است که با نام تجاری سن‌ایچ شناخته می‌شود. این شرکت در زمینهٔ تولید انواع کنسانتره میوه، شربت و آبمیوه فعالیت می‌کند.

حسین عالیزاد، بنیانگذار سن ایچ

حسین عالیزاد (زادهٔ ۱۳۰۴ در تبریز – درگذشتهٔ ۱۳۸۴ در تهران) کارآفرین ایرانی و بنیان‌گذار شرکت عالیزاد بود که صاحب برندهای سن‌ایچ، شیوا، شیبابا، و شوکوپارس بوده‌است.

حسین عالیزاد در سال ۱۳۰۴ در تبریز و در خانواده‌ای بازاری متولد شد، فرزند آخر خانواده بود و دو برادر و یک خواهر داشت. پدرش یکی از تجار به‌نام شهر بود. او از همان کودکی علاوه بر تحصیل، به خاطر شغل پدرش به بازار رفت تا علاوه بر کمک به پدر با زیر و بم کار نیز آشنا شود.

عالیزاد شانزده ساله بود که تصمیم گرفت برای کار کردن به تهران بیاید. بدون هیچ سرمایه‌ای از خانواده جدا شد و به تهران رفت. برادر بزرگترش در بازار فرش‌فروش‌ها مغازه داشت، اما او تصمیم گرفته‌بود مستقل باشد. عالیزاد که از کودکی کسب‌و‌کار را در کنار پدر فرا گرفته‌بود، چاره‌ای اندیشید.

از آن‌جایی که او آشنایی مختصری با ابزار و وسایل قنادی داشت، تصمیم گرفت در بازار پیگیر این کار شود. مراکز عمده‌فروشی و افراد سرشناس بازار را شناسایی کرد. از یکی از کاسب‌های خوب بازار مقداری بادام خرید و چون پدرش در این کسب‌وکار خبره بود، بادام‌های خوبی را خریداری کرد. بادام‌ها را بسته‌‌بندی کرد و برای فروش آن‌ها به قنادی‌ها مراجعه کرد. یک بسته به صورت تست به‌همراه داشت و ابتدا از قنادها می‌خواست که از بادامش استفاده کنند و بعد بخرند. این خود یک شیوه‌ی اعتماد‌سازی به حساب می‌آمد و برای قنادان تهرانی تازگی داشت. در حین این که قنادها بادام‌ها را تست می‌کردند او نیز شروع به صحبت دربارهٔ نوع بادام و نوع کشت‌وکار و نگهداری از آن می‌کرد. آن روز هنوز ظهر نشده‌بود که تمام بادام‌های خود را فروخته بود.

شرکت بازرگانی عالیزاد

پس از مدتی کسب‌وکار حسین رونق گرفت و تصمیم گرفت اتاق دیگری در کنار اتاق خود اجاره کند و با استخدام یک نفر به کارش سر و سامان دهد. او دیگر چهره‌ای شناخته‌شده در حرفهٔ فروش لوازم و مواد اولیهٔ قنادی شده‌بود. نام شرکت تازه‌تأسیس خود را «شرکت بازرگانی عالیزاد» گذاشت.

توجه به کیفیت مرغوب کالاها و موادی که ارائه می‌داد، او را به فرد خوش‌نامی مبدل کرده‌بود که دیگر در بازار زبانزد تجار و کاسبان بازار شده‌بود. به مرور زمان، متوجهٔ یکسری احتیاجات در حرفهٔ قنادی شد. قنادان از او دستگاه‌های پخت شیرینی یا انواع فرها را می‌خواستند که اغلب آن‌ها وارداتی بود و در ایران ساخته نمی‌شد. تصمیم گرفت در نمایشگاهی که در این خصوص در خارج از کشور دایر بود، شرکت کند. علاقهٔ بیش از حد عالیزاد این فکر را در او قوت می‌داد که نمایندگی چند دستگاه تولید کیک و شیرینی را بگیرد و از این بابت هم جوابگوی مشتریانش باشد. این کار را کرد و نمایندگی چند شرکت را گرفت و باز هم به دستاورد جدیدی رسید.

شوکومارس

سال‌های دههٔ چهل برای او سال‌های اوج گرفتن بود. بازدید از چند نمایشگاه در همین زمینه، افق‌های بلندی را در ذهنش ساخت. احداث کارخانه ای مجهز و مدرن شیرینی و شکلات ایده‌ای بود که بعد از این به ذهنش آمد. ابتدا برای خرید زمین به جستجو پرداخت. زمین‌های بین کرج و تهران بهترین گزینه بودند، چرا که کارخانجات بسیاری در آن محدوده بنا شده‌بودند، همچنین دسترسی به شهرهای اطراف نیز آسان‌تر بود. زمینی در آن محدوده خریداری کرد و نام آن را شوکومارس گذاشت.

ساخت‌وساز به‌کندی پیش می‌رفت چون سرمایهٔ کافی نداشت. بعد از ساخت، نوبت تهیه و خریداری دستگاه‌ها و تجهیزات لازم برای ساخت شکلات بود. در سال ۱۳۳۹ کارخانه شوکومارس (که پس از انقلاب شوکوپارس نام گرفت) را که اولین و بزرگترین کارخانهٔ ساخت شکلات در ایران بود را افتتاح کرد. تولید شکلات در آن دوران در ایران مرسوم نبود و معمولاً از خارج از کشور وارد می‌شد و این می‌توانست انقلاب بزرگی در صنعت خوراکی کشور به حساب بیاید. کارخانه شکومارس برای اولین بار محصولاتی همچون اسمارتیز و بستنی زمستانی را در کشور تولید کرد که به‌شدت مورد استقبال قرار گرفت.

سن‌ایچ

به دلیل شرکت در نمایشگاه‌های مختلف بین‌المللی، ایده‌ای جدید به ذهنش خطور کرد. با شرکتی دانمارکی که کنستانترهٔ پرتقال تولید می‌کرد قراردادی بست و نمایندگی گرفت. به دلیل سرمایهٔ کم، زمینی در شهر کاوه خریداری کرد ولی برای ادامهٔ کارها با چند سرمایه‌دار صحبت کرد و با کمک آن‌ها توانست در سال ۱۳۵۷ کارخانهٔ «عالیفرد» را که اولین کارخانهٔ تولید آبمیوه و کنستانتره در ایران بود را افتتاح کند که محصولات آن با برند «سن‌ایچ» تولید می‌شوند.

افتخارات سن ایچ

فعالیت گسترده‌ این مجموعه طی سالیان باعث شد تا سن ایچ در سال‌های ۱۳۸۳، ۱۳۸۷، ۱۳۸۹، ۱۳۹۲ و ۱۳۹۷ موفق به دریافت افتخار واحد نمونه کیفی از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی شود.

در سال ۱۳۹۱ این شرکت به عنوان برترین شركت صنایع غذایی به انتخاب مصرف‌كنندگان انتخاب شد و مدتی بعد از آن نیز لقب مرد سال صنعت غذا به مدیریت سن ایچ از طرف وزارت بهداشت اهدا گردید.

سال ۱۳۹۷ نیز یکی از سال‌های پر افتخار برای کارخانه‌ی سن ایچ بود. این گروه صنعتی پویا در این سال نه تنها موفق به دریافت لوح تقدیر حمایت از کالای ایرانی (ساخت ایران) از اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان تهران شد، بلکه تندیس و لوح تقدیر شانزدهمین جشنواره تولید ملی افتخار ملی از خانه صنعت و معدن و تجارت ایران به عنوان واحد برتر صنایع غذایی را نیز دیافت کرد.

فرهنگ سازمانی سن ایچ

شرکت عالیفرد با قرار گرفتن در بخش شرکت‌های بزرگی که برند مطرح را به یدک می‌کشد، خود را ملزم به رعایت کردن استاندارد‌های جهانی می‌داند.

در این راستا، همیشه در کنار تولید و عرضه محصولات باکیفیت، حمایت از محیط زیست را در دستور کار خودش قرار داده است و موفق به برداشتن قدم‌های مثبتی در این جهت شده است.

استراتژی بدون کاغذ در تبلیغات، شرکت در کمپین #نه_به_پلاستیک و استفاده از ابزار‌های مدیریتی کارآمد جهت بهینه کردن مصرف آب در کارخانه‌های تولیدی، از جمله سیاست‌هایی است که سن ایچ سرلوحه کار خود قرار داده است.

از طرفی دیگر، سعی دارد تا با آموزش نیروی انسانی خود و همچنین استفاده از ماشین‌آلات مدرن، بهترین روش‌های تولید را در پیش بگیرد.

سفیر برند سن ایچ

نوید محمدزاده بازیگر سینما و تئاتر در خرداد سال ۱۳۹۹ در قالب یک کمپین با شعار «این داستان توست» به عنوان سفیر این برند بر بیلبوردهای شهر تهران نقش بست. این فعالیت به عنوان اولین فعالیت رسمی تبلیغاتی نوید محمدزاده یاد شده است و منتقدان بسیاری نیز درباره‌ی آن نوشته‌اند. مبلغ دستمزد او در شبکه‌های مجازی بسیار مورد بحث قرار گرفت.